duminică, 9 februarie 2014

Rolul internetului in viata noastra...

Internetul are un rol foarte important pentru fiecare dintre noi. Fara el noua ni se pare ca suntem distrusi, sintem atit de atasati de el incit incetam sa ne mai traim vietile, si stam zile-n sir in fata monitorului.
Ca orice si oricine, internetul are aspectele lui pozitive, dar privind dintr-o parte vezi mai mult negativ decit pozititv. Odata cu aparitia lui s-au produs multe schimbari in viata noastra. Internetul in viata noastra ne este si prieten, ne este si dusman. I
Cind a aparut el abea in anul 1982, era ceva neobisnuit, insa in zilele noastre a devenit o lume virtuala, a devenit o parte din noi, a devenit aproape tot sensul vietii. Pe zi ce trece devenim obsedati de calculatoare, telefoane mobile, tablete, laptopuri, notebook-uri, etc.Stam cu privirea in ele si nu observam cum viata trece pe alaturi. Internetul e inventia cea mai buna gindita vriodata, dar tot odata e si cea mai proasta.
Cu ajutorul lui reusim sa comunicam cu persoane care sunt la mii km distanta, ne ajuta sa-i vedem, sa-i auzim, sa le simtim prezenta atunci cind pare imposibil. Insa internetul nu a adus doar lucruri bune in viata noastra, ci si rele. Tinerii, adolescentii, chiar si copiii devin dependenti de viata virtuala, renunta sa vorbeasa sau sa dea ochii cu unele persoane, ei gindesc ca e mult mai bine sa stai in fata ecranului si sa vorbeti cu ajutorul tastierei.
E un mare folos din internet pe tot parcursul vietii, in special pentru scoala, insa si aici vedem o parte mai putin buna, vedem ca unii renunta sa mai gindeasca, pentru ca deschim google.com sau wikipedia.org si ii fac temele la orice materie, doar transcriind, si apoi primeste o nota buna datorita internetului. fireste ca pare sa fie totul bine, insa acea informatie ramine scrisa, insa la foarte putini ramine in creier. Renuntam sa mai citim o carte buna, citim doar statusurile prietenilor de pe site-urile de socializare.
Tot pe internet cuoastem persoane noi, insa trebuie sa fim prudenti ce si cu cine vorbim, pentru ca pe unele site-uri, unele persoane fac profile false cu un nume fals, si nu stim unde poate duce acea comunicare, uneori nerealizind, putem face niste pasi care sa-ti intoarca viata incers.
Orice calculator fara internet e ca iarna fara zapada, ca vara fara soare, ca pamintul fara oameni, e ca viata fara zimbete, ca omul fara famile, e un adevarat nimic.
O mare parte dintre numarul de copii si tineri de azi au uitat practic de jocurile copilariei. Tin minte cind eram mai mica nu aveam rabdare sa-mi termin mai repede temele si sa ies la joaca cu prietenii. Tin minte cum iesiam si stateam pina la 01:00, insa acum intilnesc zorii stind pe net.
Internetul este fparte captivant si de cele mai multe ori ii cadem in capcanele sale si aceasta problema trebuie sa aiba solutii cit mai rapid, altfel riscam sa fie prea tirziu. Pe internet iti poti face o viata perfecta, poate chiar si intilnesti persoana potrivita pentru tine, multi prieteni, multe amintiri, insa tot aici  iti strici viata si anii cei mai frumosi din ea.
Trebuie sa ne trezim si sa ne oprim pentru ca niciodata nu-i tirziu, insa daca va fi prea tirziu nimic nu le mai poate scapa din toata nebunia asta, pentru ca la drept vorbind, e nebunie, sa stai neclintit ore la rind doar la calculator. Si cind stai citiodata si privesti peste geam si vazi lumina soarelui, si poate ti se pare ca vrei acea viata, iar apoi intorci capul la ecran, si uiti si de tine, si de viata, si de tot.
Si cam asa ne pierdem noi viata, stind pe internet, stind si intilnind persoane noi, si le pierdem pe cele ce au fost alaturi de noi cind am avut si parti mai grele in vietile noastre.
Si totusi ramine o chestie ne inteleasa acest "internet", nu cred ca mai sunt asemenea creatii cari pentru un moment sa-t vaca o viata de vis, iar peste citeva zile, o viata de cosmar.
Si privesti pealaturi cum unii copii care nu au internet stau afara si se bucura de anii de copilarie, savureaza intens fiecare minut din viata lor, care pling de la faptul ca li s-au stricat o jucarie sau ceva de genu, insa sint copii  care pling ca nu-i lumina, sau inca mai strasnic nu-i internet. Parintii merg peste puterile lor, ei vor doar sa-si vada copilul fericit, insa  nestiind ce pericol in poate astepta pe viitor, ne stiind ce si cum sa faca, ei le  permit sa stea 24/24 doar ca ei sa fie fericiti. Din acel 24/24 se incep 1001 probleme, in primul rind pozitia incorecta in fata calculatorului, apoi pierderea vederii, unii chiar renunta sa mai manince doar sa nu piarda noile noutati de internet.
Ma ucide gindul numai gindindu-ma la milioanele de copii ce stau exact in acest moment pe internet, si n-au nici cia mai mica idee, cum se distrug ei si moral si fizic. 

3 comentarii:

  1. Multumesc!!! Ma ajuta foarte mult ! #Pace

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună seara foarte bine spus ,cred că ar trebui să fie postat pe Facebook tot mai multe detalii despre acest subiect și mai ales despre efectul psihologic asupra copiilor , am și eu un copil de 9 ani și de ceva vreme am realizat cat de grava este situația,ar trebui da sa se posteze mai des lucrurile astea,

    RăspundețiȘtergere