duminică, 12 ianuarie 2014

Cuvinte.

Prin cuvinte mintea noastra prinde aripi, aripi care vor sa zboare cit mai sus si cit mai repede, si vroind asta nu realizeaza ce cuvinte spune. Toti spunem aceleasi cuvinte, asta e ceea ce ne face asemanatori, doar faptele ne pot deosebi, pentru ca una e a spune si una a face.
Sunt doar simple cuvinte, la care cind nu trebuie atragem atentie maxima si invers.

Cuvintele te fac fericit atunci cind vin de la persoana potrivita.
Cuvintele te fac trist atunci cind nu le asteptai.
Cuvintele ustura cind le auzi asa cum nu vreai.
Cuvintele iti provoaca diferite sentimente atunci cind le intelegi.
Cuvintele te schimba, nu conteaza cum, dar o fac.
Cuvintele iti permit sa spui ceea ce ar trebui defapt sa faci.
Cuvintele te alina, te fac sa te simti mai bine, dar doar pentru un moment.
Cuvintele "bune" fac ziua mai buna oricui.
Cuvintele "rele" o inratutatesc mult mai tare.
Cuvintele sunt zimbete.
Cuvintele mult mai des sunt lacrimi.
Cuvintele sunt doar niste cuvinte, nimic mai mult.
Rostim cuvinte fara a ne gindi "merita ?", pur si simplu le spune sa nu tacem. Doar ca nu deseori realizam ce am zis, stim doar ca am spus niste cuvinte, cuvinte care bucura urechile noastre dar ale asculatatorului le distruge. Uneori, doar uneori, poate niciodata nu gindim care-s cuvintele potrivite pentru acele situatii care au venit si sau dus din cauza lor, a cuvintelor, pentru ca si acea invidie, ura, dragoste, prietenie, bucurie, tristete, toate sunt produse de simple cuvinte. Cuvinte sunt un ∞, dar noi zilnic folosim si mai multe de atit, dar nici unul cu logica. Fireste ca cuvintele nu au nici o vina, vina o are acel care le rosteste pe negindite.
Cuvintele sunt toata averea noastra, pentru ca daca era sa fim muti, nu era sa avem cu ce sa ne laudam. In ziua de azi ne intrecem cine mai multe cuvinte cunoaste, nu conteaza ce cuvinte, imporatant sa fie.

Vrem noi oare sa patrundem in esenta cuvintelor auzite/pronuntate ?
In acele auzite, doar daca sunt despre noi, in rest nu avem treaba ce si cum, pur si simplu ne place sa vedem suferintele altora, insa de cele pronuntate nici macar nu stam la indoaiala sa ne gindim ce inteles au defapt acele prostii rostite de noi. Poti rani o persoana, a zdarima o cadiree, a da foc unei carti, a face tot ce ne trece noua prin cap, dar unica ce nu putem e sa scoatem un cuvint din inima sau creierul cuiva, ramine o pata care n-o stergi cu nimic.
Se spune "de 7 ori masoara si odata taie" la noi e "de 7 ori spune si gindeste dupa ce ai ranit". Cuvintele joaca un rol imporatnt in  viata noastra, de aceea merita studiate aprofundat.

Controleaza-ti gura si cuvintele ce ies din ea, pentru  ca odata iesite inapoi nu se intorc. Cuvintele sincere nu sunt totdeauna elegante, cuvintele elegante nu sunt totdeauna sincere. Sunt doar cuvinte, dar fiecare le exprima si  intelege cum ii e lui comod.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu