vineri, 3 ianuarie 2014

Copilarie.

C-O-P-I-L-A-R-I-E. Aceste litere formeaza " Copilarie ", un cuvint scurt dupa structura dar imens dupa inteles. Acea perioada pe care-o savuram din plin, acele clipe traite cu adevarat, acele ginduri nebunesti, acele zimbete colorate, acele priviri pline de entuziazm, glasuri zglobii, tot ce-ti poti dori le ai atunci, in perioada copilariei. Desi unii nicioda nu inceteaza sa fie copii, mereu viseaza cu ochii deschisi, in exterior sunt oameni adulti, insa in suflet acel copil care-si permite orice, care stie ca totul ii este permis. 
E greu sa fii copil, dar e si mai greu sa fii adult. Deseori, mai mereu, toti copii isi doresc sa creasca, sa fie adulti, sa nu plece la scoala, sa nu asculte de nimeni, sa fie independent, sa fie liber, dar odata cu virsta realizam, inteleg, regretam...Ne este dor si de acea scoala, si de acele pedepse, si de tot ce ne oferea copilaria. 
Multi, chiar multi, incepind cu virsta de 13 ani (poate chiar 12) incep sa se creada maturi, incep sa creada asta cit moral, atit si fizic. Un copil e un inger ale carui aripi se micsoreaza pe masura pe ce-i cresc picioarele.Pe masura ce crestem vrem mai mult si mai mult, iar cind ajungem la virsta dorita de cind eram copii, chiar realizam ca ne e dor de anii copilariei.
                             



Ce inseamna copilaria? - Nu cred ca are o definitie, stiu doar ca e unul din cele mai frumoase lucruri pe care ni-l ofera viata, e ceva ce fiecare avem, dar nu pretuim la momentul potrivit. Ca de obicei incep sa pretuim lucrurile dupa ce la pierdem.  Sufletul unui copil cere si cere, ne stiind ce-l asteapta pe viitor si odata si odata ajungind acolo inca mai mult cere sa se intoarca innapoi, insa cale de intoarcere nu-i. Tot copilaria ne permite sa facem acele lucruri care vrem sa le face cu adevarat, tot atunci sintem precisi de ceea ce vrem sa facem, tot atunci sintem sinceri, cit cu cei din jur, atit si cu noi insine.

Ce ne poate oferi copilaria? - Foarte simplu de raspuns : tot ce ne dorim, poate chiar mai mult.
Cea mai mare problema a omeniirii, a faptului ca pierdem anii cei mai importanti din viata noastra, cea care ne face sa renuntam la multe, cea cu care viata noastra se imbunatateste, dar defapt e eroare, o greutate pentru fiecare, va intrebati care e.? Foarte simplu -INTERNETUL- cel ce ne tine departe de lumea vie, cel ce ne tine cu ochii doar pe crane, cel ce nu ne permitem sa vedem ce se intimpla imprejurul nostru, cel ce nu ne mai ofera sansa sa iesim noptile afara pina tirziu, sa ne jucam jocurile copileriei, nici chiar timp sa mincam nu avem, iar daca luam ceva sa mincam, tot evnim in fata calculatorului sa facem asta. Sa fim realisti copilaria fara internet era mult mai buna, chiar daca trebuia sa gindim singuri pentru temel de acasa, chiar daca nu stiam cum sa traducem un cuvint exact fara a ne consulta gu google.translate, insa acum nici temele nu le mai facem, sintem prea ocupati, si nu realizam cu copilaria noastra trece, defapt observam dar nu incercam sa schimbam nimic in legatura cu asta.



Copilaria e acea perioada din viata noastra cind totul e permis.
Copilaria e acel sentiment pe care-l simti la orice virsta.
Copilaria e acel gind care te duce la prieteni in primul rind.
Copilaria e acea impresie pozitiva care-ti vine deodata in minte.
Copilaria e acele actiuni pe care le facem pe negindite, si la final zimbim.
Copilaria e acel moment cind intr-adevar te simti un om liber.

As vrea sa zic ca copilarie este totul, absolut tot ce-si poate dori oricine, e ceva c simtim, cind ai o energie in tine, cind alegi toata ziulica si seara te striga acasa, si tu tot n-ai obosit, acel sentiment cind ti se pare ca poti face orice, si da, pentru ca esti  COPIL, esti un om micuts cu vise mari, iar pe masura ce cresti, incetezi sa mai crezi. Chiar daca ao 15 ani, nu te considera mare adult, pentru ca nu esti, doar ti se pare. De multe ori spun asta, si nu mie deloc rusine "sunt un copil" pentru ca asta sunt defapt, nu gindesc cind facm gindesc dupa, ceea ce e si firesc pentru un copil obisnuit. Fii mindru ca esti inca copil, pentru ca odata si odata copilaria va pleca, iar tu vei implora sa se intoarca, vei ramine cu ea doar in gind si suflel.
Fii copil in ginduri/actiuni/fapte/sentimente/emotii/replici, nu te starui sa fii mare, pentru ca maturii sint in stare sa dea orice doar sa se intoarca macar pe un minut, pentru ca intr-adevar copilarie nu are valoare in fata copiilor, ins in fata celor ce-i duc dorul e cel mai de pret lucru.
Fii copil si savureaza asta cit inca poti.!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu