vineri, 27 decembrie 2013

Muzica.♪

Niste simple cuvinte, propozitii, texte, acompaniate de o melodie buna, nu mai sint simple cuvinte, propozitii, texte. O simpla melodie poate schimba nu doar intelesul acelor cuvinte, ci si trairile ascultatorului, schimba radical atmosfera si dispozitia.
Niste simple sunete, luate la un loc, fac o arta, o arta prin care se poate exprima fiecare dintre noi, o arta pe care o expui cum vreai si o traiesti dupa felul in care doresti s-o faci. 

Dispozitia mea depinde in mare parte de melodia cu care incep ziua. Nu..nu am o melodie preferata, una anume, una la care la  ramin muta, la care sa nu am ce spune. Sunt multe piese destul de reusite, insa in ultima vreme sunt si mai multe "nereusitte" putem spune.
Fara ea, viata devine un adevarat "non-sens"...chiar acum scriind asta ascult muzica, imi da idei, ma face mai relaxata, ma face sa ma simt libera. Drept vorbind nu incerc de multe ori sa patrund in esenta unui cintec, mie de`ajuns sa aud doar niste sunete, si sunt fericita.
Nu-mi imginez o zi din viata mea fara muzica, o pustietate in suflet, un gol in minte, si o zi pierduta din viata.

Fiecare melodie in parte are amintirea sa, trairile ei, fiecare dintre noi intelegem asta cum vrem, atita timp cit ascultam muzica nimic nu mai conteaza. Muzica desoeri iti aminteste de un loc, persoana, data, trairi, itit trezeste diferite emotii, iti da curaj, te face sa te simti unic, te faci sa fii tu insati, te face liber. Fiecarei situatii din viata noastra, putem sa-i gasim o piesa care ar explica situatia mai bine decit 1000 cuvinte. Fiecare gen de muzica, fiecare piesa in parte, pentru mine nu conteaza, eu aleg ce-mi place mie. De foarte multe ori fasesc o piesa, si o ascult de nenumarate ori, nu ma mai satur de ea, daca-mi place pot s-o ascult pina-mi sta in git in intreg sens al expresie, insa astaa e rar, chiar deloc. Cred ca fiecare dinte cei ce citesc inteleg acel sentiment cind asculti o melodie si apar fluturi in stomac, lacrimi in ochi, incepi sa tremuri, iti trezeste mari fiori, insa continui sa asculti, pentru ca asta vreai, nu doar tu, mintea, sufletu si inima cer mult mai mult. Uneori tot ea ne e ca un prieten, care nu vine nu cuvinte de alinare, dar vine cu o melodie care te pune pe ginduri, si totusi te face mai deosibit, e ceva neobisnuit in ea, e ca si cum ar fi o adevarata fata pe care tot noi o ascundem, de multe ori ea e cea care ne face sa dam friu liber emotiilor, care iti permite sa te exprimi, care-ti sugereaza ce si cum sa faci. Pentru mine muzica e acel lucru, care am nevoie permanent de el, ca aerul, nu-mi ajunge ceva fara. Ea imi aminteste de succesele mele, de toate amintirile placute, de tot cea fost mai bun in viata mea, insa de multe ori mia aratat si partile la care vreau sa inchid ochii si sa le uit, insa ea mi le aminteste, cu scopul ca eu sa-nteleg ce se petrece, si ca trebuie sa mai lucrez la aceasta parte amea. E minunat faptul sa realizezi cit de mult depinde viata noastra de muzica, in mare parte ea e o parte din mine, si cred ca din toti,pentru ca cum am mai zis o zi fara muzica e o zi pierduta.

Fii TU, cel ce alegi ce sa asculti azi, miine...in viitor.
Fii TU, cel ce stii ce vreai si ce nu.
Fii TU, cel ce are vise si tot TU realizeazale.
Fii TU, cu picioarele pe pamint, si cu capul in nori.
Fii,TU..pur si simplu, nu incerca sa fii altcineva, pentru ca cineva ar da orice sa fie ca tine.

Depindem in mare parte de muzica pe care-o asculam, insa mult mai mult depindem de noi.
Iar acum daca nu asculti nimic, porneste o piesa, si regasestete, iar daca n-ai facut-o, inseamna ca nu e piesa potrivita. Cautaa, pentru ca cine cauta - gaseste.!

Lasate purtat de valul melodii preferate, si zi-mi....Cum te simti in acel moment ?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu