luni, 25 noiembrie 2013

Viata.


Viata, ceva ce toti au, dar nu toti pretuiesc. Fiecare dintre noi isi traieste viata sa, majoritatea o traiesc din plin pentru ca noi nu stim la ce sa ne asteptam, fiecare noua zi vinne cu cite ceva noupentru noi. Se intimpla de multe ori in viata sa avem parte de ceva neasteptat, insa invatind sensurile vietii stii ca mereu vei avea pe ce te baza.
Deseori in viata avem multe succese, dar avem si acele greseli, care te pregatesc pentru cei mai greu, pentru ca niciodata nu vei sti cum trebuie facut exact, daca nu incerci. Viata este prea importanta, asa ca trebuie luata in serios, pentru ca in viata sunte diferite momente, emotii, sentimente si desigur diferite persoane, iar fara toate acestea, viata nu ar avea nici un sens.
Toti noi avem un scop in viata, vrem sa atingem acel ceva de care avem noi nevoie, insa odata ce am inceput sa atingem o parte din scopul propus, putem avea unele esecuri, pentru ca asa e ea, cit de frumoasa nu ni s-ar parea, pe alocuri e cam dura, uneori poate chiar prea dura, insa trebuie sa invatam sa inchidem ochii la esecuri, sa-i patram deschisi pentru ce este cu adevarat important, chiar si dca am gresit odata, nu e un motiv de a te indispune, pentru ca viata, asa e ea, prin lucruri marunte te pregateste pentru ceva enorm, ceva imprevizibil.
Zi de zi realizam ca ceva mai de pret ca viata care-o avem, nimic nu poate fi, indiferent de orice, ea ramine pe primul loc, pentru ca orice si orici​ne sint o parte din ea, o parte din viata noastra, si binele si raul, totul, absolut totul face parte din viata : zimbete, lacrimi, fericire  si multe altele, sunt un intreg, chiar daca nu de multe ori realizam rostul lor, de multe ori nu intelegem si nu vrem sa intelegem rostul tututror actiounilor savirsite de noi, insa va veni si timpul cind totul va fi clar, si atunci vei realiza, ca toate neplacerile si esecurile prin care a trebuit sa treci au rsotul lor, pentru ca in viata toate sunt la timpul si locul lor potrivit.
Viata poate fi inteleasa numai privind inapoi, dar trebuie traita in viitor. Scopul cel mai important in viata este o viata plina de scopuri, deoarece ai doar o singura viata, si oricit de dura ea nu ar fi cu tine, tu inchide ochii, si sa-i deschizi atunci cind chiar stii ca a venit momentul.
Lasa-te purat de val, valul vietii, caci el va sti de ce anume ai tu nevoie. Nu conteaza ce faci, conteaza cum o faci.
Nu cauta fericire, creeaz-o, pentru ca mai bine decit ttine nimeni nu stie de ce esti in stare. Un zimbet, amintiri, vorbe, vise, culori, inceputuri, finaluri, sunete, totul, intr-un cuvint - viata. Nu conteaza ce si cum, important e sa stii ca o viata perfecta nu exista, mereu va fi ceva care te abate de la scopul propus, insa asta nu inseamna ca totul a luat sfirshit.
Asa e viata, invata s-o intelegi !​​​​​​

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu